12/20/2011

Neljä yötä jouluun.
On joulu, jouluaattokin melko pian. Ulkona orvokit kurottavat sinisin silmin kohti harmaata taivasta ja nurmikko vihertää kilpaa joulukuusen kanssa. Vain aurinko puuttuu, ja lämpö. Sitten olisi kesä.

Joulumieltä on kuitenkin jostain kumman syystä kertynyt tänä vuonna tähän taloon varsin runsaasti eikä se liene haitaksi ole. Korvatkoon se tuon lumettomuuden ja harmauden, joka ulkona vallitsee.
Postipoika se polkee hiki hatussa ympäriinsä ja jakelee laatikot täyteen kortteja ja paketteja. Tänään tuo hyväntahtoinen kuoma pudotti laatikkoomme hartaasti odotetun ite itelle ostetun joululahjan. Kirjan, johon tekisi mieli tarttua samantien ja ahmia se pariinkin otteeseen kannesta kanteen. Aion kuitenkin malttaa mieleni ja syventyä retroaarteiston maailmaan paremmin vasta joulunpyhinä.

Postilootaamme on taas tänä vuonna pudonnut toinen toistaan herttasempia kortteja. Kyllä se niin vain on, että tuosta vanhasta perinteestä on pidettävä kiinni, sillä mikäpä joulun toisi paremmin kuin ihan oikeat paperikortit. Kaikki toki jaksemisen rajoissa, joka vuosi ei tästäkään torpasta lähde maailmalle ainokaistakaan joulukorttia.

Toveri toi joulumuistamisena lasisen purkin täynnä kaurasuklaakeksejä ja joulukukka on aukaissut nuppunsa aattoa odottamaan. Tänään on viimeisten joululahjojen vuoro ja sitten onkin aika rauhoittua joulun viettoon. Toivotan täten siis kaikille teille kuomille

Hyvää ja rauhallista joulua!

18 kommenttia:

 1. Kiitos ja samoin teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin myös teille! :)

  VastaaPoista
 3. Tuota samaista kirjaa on toivottu myöskin meidän taloon, mutta epäilen ettei joulupukki muistanut tuota toivetta enää eilen kun kaupungilla kierteli..:)

  No sitten ostan sen itselle synttärilahjaksi. Onneks on joulun jälkeen synttärit niin voi korvata puuttuvat toiveet sillon!

  Ihanaa joulua myöskin teille toveri kallis! <3

  VastaaPoista
 4. Nuo sun muija-kirjaimet on kyllä ihan huiput!

  Suloista joulua sinne!

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin sinne!! Täältä torpasta ei tänävuonna oo lähteny ainuttakaan korttia, ei vaan saanu aikaseks ajoissa :/

  VastaaPoista
 6. Rauhallista ja silmäpussitonta joulua ihanalle Rillalle ja perheelle!

  VastaaPoista
 7. Hyvää Joulua Rilla ja muu perhe!
  T. Tiina från Stockholm

  VastaaPoista
 8. Joulumieli yrittää meillekkin matkata, vaikkakin kovin tahmaiselta sen meille saapuminen on tuntunutkin. Hyasintti on onneksi aukaissut kukkansa ja tuo sitä Joulun tuoksua kotiin. Ehkäpä se tänäkin vuonna hiippailee tänne Savoon.

  VastaaPoista
 9. Samoin sinulle, ihana Rilla!

  VastaaPoista
 10. Oikein ihanaa joulua teillekin. <3

  VastaaPoista
 11. Samoin, nähään sitte het ku tuutte takasi! :)

  VastaaPoista
 12. Meidän oven takana kävikin sunnuntaina söpö tonttu. Kiitos! Vilkkua harmitti, kun oli nukkumassa kuumetta pois, eikä kaveria nähnyt..

  Ihanaa Joulua teille ihanat!

  Jonna

  VastaaPoista
 13. Mulle tuli myös tuo ihana kirja tänään, mutta maltan mieleni ja syvennyn minäkin siihen vasta joulunpyhinä, kun on kunnolla aikaa (vai onko? ;) ).. nyt on vielä tehtävä jouluvalmisteluja. :) Kivan näköistä teillä! :)

  VastaaPoista
 14. Niin ihana jouluiseksi oot laittanunna! :)

  VastaaPoista
 15. Enni, kävin ite kyselemässä tuon kirjan perään, mutta ainakin kirjakaupasta oli loppuneet ja sanoivat, että koko painos on myyty loppuun! Mutta eiköhän niitä paineta lisää, kun on kerta niin suosittua kamaa heti!

  VastaaPoista
 16. Mä olen myös miettinyt joka päivä korttikuoria avatessa, että kirjepostin riemua ei kyllä voita mikään. Eikä sen perinteen hiipumista ainakaan vielä näy, onneksi. Harmi vaan, että muina vuodenaikoina aina jotenkin unohtaa sen mahdollisuuden, että voisi lähettää kortteja. Siinä olis ehkä ainesta uudenvuodenlupaukseksi..

  VastaaPoista
 17. Samaista kirjaa on toivonut näköjään useampikin.. Myös tämä tonttu täällä, mutta voi olla että ostan itse itselleni jälkijoululahjaksi :D

  Rauhaisaa joulua perheellenne!

  VastaaPoista
 18. Kiitos kaikille toivotuksista <3

  VastaaPoista