3/29/2011

Eilen tarttui uusimmasta Kodin kuvalehdestä silmään rahkapullien ohje. Voisi sanoa, että pulla ei tässä talossa ehkä ole varsinaisesti mikään lempileivonnainen mutta nuo pallurat näyttivät sen verran huokuttelevilta, että testaukseen meni. Lisäksi rahkapullat kuuleman mukaan kuuluvat kevääseen tai pääsiäiseen tai jotain.

Valitettavasti tämä ohje oli ihan törkeen hyvä! Kyllähän te naispuoleiset toverit tiedätte miksi ohje ei saisi olla liian hyvä. Suattaapi nimittäin olla, että ääntä kohti valahtaa päivän mittaan turhankin monta tuoretta pulliaista.

Ohje on alla ja siitä sen verran, että mielestäni pullerot kyllä saavat olla suuria mutta tästä ohjeesta tuolla suositusmäärällä tuli kyllä ihan megoja. Lisäksi täytettä jäi yli lähes puolet, enkä mielestäni laittanut sitä edes mitenkään pihisti. Tämä huomioikaatte.

Rahkapullat
12-15 kpl

5dl
30g hiivaa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
9-11 dl vehnäjauhoja
100g voisulaa

Rahkatäyte
2 1/2 dl kuohukermaa
500g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
50g vaniljakreemijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä

Voiteluun muna
Koristeluun raesokeria tai sulatettua suklaata

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää murennettu hiiva, sokeri, muna, kardemumma ja suola. Sekoita vispilällä, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
2. Alusta sekaan jauhot käsin pikkuhiljaa vaivaten ja lisää alustuksen loppuvaiheessa rasva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin 10-15 minuuttia, että saat taikinaan riittävän sitkon.
3. Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa 1/2 tuntia tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
4. Valmista taikinan kohotessa täyte. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täyteaineet yhteen.
5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja jaa se 12-15 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele paloista pöytää vasten palloja ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille nousemaan.
6. Kun pallot ovat nousseet hetken, paina ne keskeltä litteiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele reunat huolellisesti munalla.
7. Laita rahkatäyte pursotinpussiin ja pusota täyte kohtalaisen reiän läpi kierteeksi painaumaan. Täytettä saa olla reilusti, jopa kaksi kierrettä.
8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla. Isommat pullat kypsyvät 25 minuuttia ja pienemmät 15-20 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Hei palapeli! Kiva olla täällä :-). Ja kiva, että olet täällä.

    VastaaPoista
  2. Uu! Haluun noita pulleroita hetinytäkkiä. Mutta hillitsen leipomishimoni sillä olen sängyn oma, sekä siksi ettei vatsanahkani todistettavasti kestä enempää venymistä. Mutta kiitos tästä silmänruoasta.
    Ps. Tykkään sun uudesta, raikkaasta, tuoreesta, tyylikkäästä blogaalista.
    Pps. Kohta nähdää. XXX

    VastaaPoista
  3. Hahaa, löysin tänne Enskan blogin kautta. :) Noita pulleroita ei voi olla testaamatta, luulen!

    VastaaPoista
  4. Jee, uusi blogi! Tästä tykkään, kiva päästä taas kurkkimaan teille, miten remontti edistyy!;)

    VastaaPoista
  5. Minustakin siistiä olla täällä taas kyyläämässä :D Oliki heti monta uutta juttua luettavana ja sehän sopi mulle.. ;)

    -TiiA-

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Mahtava että jatkoa tuli, ja avoimesti...
    enne ja jälkeenkuvat näyttäviä, työtä riittänyt.
    pitääpä lukea läpi kun tämä pienin uinahtaa.

    VastaaPoista
  7. Satu: Kiitos, samoin. :)

    Lillis: Kiitos! Voit sitten kesällä vaikka tulla naapuriin pullakahveelle, tai sitten me tullaan meiän naapuriin. Jee! Veny mutta elä pauku. Ja nähään!

    Juli: Kandee, on hyvä ohje.

    Jonna: Saa tulla ihan livenäkin kattoon. ;) Huomenna nähään kuitski!

    TiiA: Saa kyylätä, tervetuloa vaan! :D

    Päivi: Kiitos, vastavierailuja tiedossa. ;)

    VastaaPoista
  8. Rahkapullaohje testattu ja hyväksi todettu. Nam! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista