12/02/2013

Joulukalenteri, luukku 2

Nyt tiedätte, miten koivusta tehdään kuusi. Nämä kuuset ovat toimineet rekvisiittana eräässä muussakin yhteydessä ja nyt oivasti hoksasin, että nämä puuthan ovat aika muuntautumiskykyisiä noin niinkuin puuksi. Alunperin ihastuin tuohikuusiin, kun Nora Lill leikkeli omansa kotinsa seinää koristamaan.

Joulukoristeen ei tarvitse olla punainen, kimaltava tai koristeellinen. Se voi olla, mutta ei oo pakko jos ei taho. Siksi nämä tuohikuuset ovat niin kertakaikkiaan sympaattisia! Ne ovat ajattomia, ihastuttavat joulusta toiseen. Niiden yksinkertaisuus ja luonnollisuus puhuttelee. Aika paljon yhdeltä pieneltä puulta, mutta sitä se puurakkaus teettää.

Huomasin halkotelineessä sopivasti muutaman klapin, josta sai melkoisen kätevästi likkuveitsellä veisteltyä irti kuusia. Kuori kalikassa saattaa olla paksukin, joten hieman voimaa siinä joutuu käyttämään, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan tuohikuusen teko-ohje on hyvinkin helppo. Tässä tapauksessa kuusia on käytetty paketin koristeena. Pikkuveljen lahjakirja käärittiin ensin ruskeaan voimapaperiin, jonka se sai päällensä kerroksen leivinpaperista. Yksinkertainen nauha ja pikkuinen koivukuusi, teippiäkään ei tarvittu. 

Näin söpöjä kuusia voi toki käyttää koristeena ja somistuksena melkeinpä missä vain, antakaamme mielikuvituksen lentää. Kuusenkoristeenakin kaverit olisivat oikein hellyttäviä. Toisenlainen käyttöidea näille kavereille tulee näkymään tässä blogissa vielä joulukuun aikana.

---

Tuohikuuset itse tehty
Lahjanaru Ikea
Pippurimylly Muuto*


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

15 kommenttia:

 1. Uuh. Kaunis. Mielestäni erittäin jouluinen!

  VastaaPoista
 2. Ihana idea ja kaunis paketti!

  VastaaPoista
 3. Nämä pitää kyllä joskus laittaa kokeiluun, todella kauniita!

  VastaaPoista
 4. Kertakaikkisen kaunista <3! Tahtoo kans!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis paketti ja kiva idea tuo kuusikoriste! Taidanpa joskus kokeille itsekin, eilen haettiin kärryllinen polttopuita ja kaipa siellä muutama koivuinenkin klapi on:)

  VastaaPoista
 6. Ei oo totta. Meillä tehtiin näitä juuri pakettikorteiksi.

  VastaaPoista
 7. Todella kiva idea! Pitää ehdottomasti kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 8. Koivusta on moneen - ihanaa materiaalia!

  VastaaPoista
 9. Ai että. Nyt tämä lähtis kotiin ja kaivelis puukot esille. Mullon mustaa paperia ja nämä käyvät kyllä senkin päälle aika namisti. Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Nätti kuusi! Tuollaisethan voisi liimata vaikka joulukorttiin... :)

  VastaaPoista
 11. Ihania, hauska idea ja kaunis toteutus!

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana. Ehkä kaunein näkemäni paketti ikinä. Taidan tästä lähteä lähimettään, jossa juuri on kaadettu valtavasti koivuja.

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva! Rakastan suorastaan :-).

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille! Pakettikorttina tosiaan mitä oivin, mutta myös kuusessa yksin tai ketjuna mitä somin! :)

  VastaaPoista