3/30/2013

Pääsiäistä.
Onhan se herttasa vuodenaika tämä kevät. Tänäänkin aurinko paistaa niin nätisti, että mikäpä ihmisen viettää pääsiäistä retkeillen luonnossa lämmöstä nauttien, hörppiä kaakaota ylähuuli ruskeana ja ottaa ilo irti elämästä. Pääsiäisen kunniaksi tehdään ruoaksi jotain vähän parempaa, vaikka lammasta tahi oikein makosa kalan venkula. Ruoan jälkeen nautiskellaan pikkulusikoilla jotakin keltaista tai muuten vain pääsiäiseen sopivaa makeaa tortundeerosta.

Mutta menee se näinkin. Mahatauti numero kolme on kellistänyt perheen nuorimman petiin jo päiviksi. Lapsen maamo on valvonut edelliset yöt ämpärivahtina ja tätä nykyä silmäpusseihinsa piilotellaan pääsiäismunia. Ruoaksi noudettiin lätyskät lähipitseriasta ja jälkimakeaksi nautittiin puolikas suklaamuna ja päänsärkytabletti. Voiko siis oikeastaan olla parempaa tapaa piristää itseään, kuin ikuistaa juuri tänään kameran muistikortille talon ryönät huone kerrallaan? 

Täten ylläolevilla otoksilla osallistuu tämä marjatta haasteeseen, joka vastaanotettiin joitain aikoja sitten Riikalta

”Taannoin blogimaailmassa kiersi Naked Truth-haaste, jossa oli tarkoitus paljastaa omat kasvot meikittömänä. Jokainen sisustusbloggaaja tietää, että todellisuus ja arki eivät ole aina sitä, mitä sisustuskuvissa näkyy. Sisustuskuvia otettaessa siivotaan ja puunataan tai vähintäänkin rajataan pahimmat sotkut ja kaaokset tieltä pois, jotta kuvat olisivat inspiroivimpia ja nätimpiä. Nyt on aika kokeilla jotain muuta. Haastankin sisustusbloggaajat raottamaan realismin verhoa ja kuvaamaan kotiaan juuri silloin, kun koti on kaikkea muuta kuin kuvauskunnossa.” - White & Fresh

Siinähän sitä sitten. Talo pääsiäiskunnossa mahataudilla höystettynä. Pieni potilas nukkuu patjalla olohuoneen lattialla, isoveli könyää takapihalla temppuradallaan, alakerrassa kaksi reipasta ukkelia repii seiniä ja liippaa uutta pintaa kehiin. Tämä martta tässä menee justiinsa nyt ja tällä sekunnilla syömään sen toisenkin puolikkaan suklaamunasta.

Aurinkoista pääsiäistä ja koitetaanpa pysyä terveinä!

26 kommenttia:

 1. Ah, arkirealialismia! Tämä haaste se on kiertänyt blogimaailmaa tehokkaasti, minäkin taisin tämän sinulle heittää :) Mutta arvaa mitä, on paljon nätimpää, kun kauniit esineet ovat sotkussa ;)

  Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Huojentavaa nähdä että teilläkin on sotkus joskus, silti toisten sotku on aina kauniimpi ja siedettävämpi kuin oma! Toivottavasti mahatautipotilas paranee pian <3 Ja sen edellisen kommentin voi poistaa kun julkaisin sen väärällä sähköpostilla, ihanaa pääsiäistä sinne pöpöistä huolimatta! :)

  VastaaPoista
 3. Wonderful realistic view! :)
  Have nice and relaxing Easter Holidays.

  Greetz from Kiel, Germany
  Franse

  VastaaPoista
 4. Kerttu: Aijai, ei vanha meinaa muistaa näemmä. Kiitos haasteesta sullekin siis! :) Mukavaa pääsiäistä sinne!

  Riikka: Ei ole elämää ilman sotkua. Sotku näyttää huomattavasti kauniimmalta kameran kautta kuin livenä, siinähän suodattuu kätevästi pois pölypallerot ja muu asiaan kuuluva elämän jälki. :) Kiitos, samoin sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Ooolalaa mikä blogilöytö! Olen ihastuksissani, enkä usko, että ehdin tänään mitenkään järkevään aikaan yöunille, menee kahvikupposen kanssa blogia selaillessa loppuilta.

  VastaaPoista
 6. Suklaamunat silmäpusseissa, hahaa! No mutta sympatiaa sinne kuitenkin, mahataudit on aina ikäviä. Tuntuvat riehuvan nyt vähän joka puolella.

  VastaaPoista
 7. Vaikkakin sotkuista niin silti kodikasta ja kaunista! Sotkut on vaan elämää :) Ja toivotaan, että se mahatautikin joku päivä tästä kaupungista pois lähtee :)

  VastaaPoista
 8. Franse: Thank you! Have a nice weekend! :)

  Kerttu: Kiitos, sitä toivotaan! :)

  Mari Wee: Kiitos kauniista sanoistasi!

  Merja: Niin tuntuu, puoli Suomea taudin kourissa. Kyllä tämä kolmas kerta tälle vuodelle sais jo toden sanoa, ei enää neljättä pliiiis!

  Ruut: Sotku on elämää. :) Kiitos! Yrjö vois kyllä jo lähteä taipaleelle, ainakin pienistä potilaista.

  VastaaPoista
 9. Paranemisia! Haaste on kieltämättä hauska, näin sen jossakin muuallakin blogissa.

  VastaaPoista
 10. Se on jännä miten sotku on kameran läpi ihan kaunista! ehkä sitä tulee niin pieni pala kerrallaan? itse kun omin silmin näkee koko kaaoksen kerralla!

  VastaaPoista
 11. love your home
  enjoy your easter break

  VastaaPoista
 12. Oi voi - pikaista paranemista sinne! Oksutauti on kyllä kurjista kurjin, varsinkin pienillä. Toivotaan pikaista lähtöä sille.

  Tämä sisustusblogien näytä arkesi -haaste on kyllä ollut meille lukijoille hurjan vapauttava, vaikka tietenkin sitä on tiennyt, ettei bloggaajienkaan kodit VOI olla aina tiptop. Kiitos siis osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 13. Toisten sotkut ei koskaan näytä niin pahoilta kun omat. Mutta se mikä nosti hymyn mun huulille oli toi oksennus sangon ruhtinaalinen koko. Jos ei tuohon osu niin ei sitten mihinkään :D

  Viime vuonna sairastettiin perheen voimin Noro. Lapsi selvisi pikku ruikulla mutta mies laihtui 6 kiloa ja minä 2. Ameriikassa olisi arvostettu laihdutusmenetelmä ;)

  VastaaPoista
 14. Voih, kun kurjaa että tauti taas kiusaa :( Toivottavasti tauti menee ohi pian!On tämä joku rajumpi malli vai miten se noin kiusaa?

  Oikein hyvää pääsiäistä kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 15. Kiitos tästä! Olin nimittäin ihan varma että kaikkien muitten kodit on puunattu ja koristeltu pääsiäistä ajatellen ihan viimesen päälle, ja pakkaset täynnä kakkua ja pullaa. Ja että pääsiäistä vietetään oikeen pääsiäismäisellä tavalla ja jotenki oikein. Meillä kun nimittäin ei. Kun ollaan kans sairastettu oikeen reilummalla kädellä. Nyt melkein terveinä, mutta voimat hakusessa.

  VastaaPoista
 16. Pikaista paranemista potilaalle!
  Vaikka aihe onkin kurja, tekstisi sai minut jälleen kerran hymyilemään. Nautinnollisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 17. Mun äidilläni on sanonta: "Talo elää tavallaan, vieraat kulkee ajallaan." Jos aina olisi tiptop siistiä, eihän sitä muuta ehtisi kuin siivoamaan ja aikaa ei jäisi olennaiseen, kuten neulomiseen :) Ai niin, mitä tuo ihana turkoosimintuvihreä lanka on? Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 18. Aivan mahtavat kuvat <3 tuo pikkupotilaan liisteriämpäri kruunaa tunnelman. Toipumisia!

  VastaaPoista
 19. Huippua nähdä vähän sotkuakin! Meilläkin on ollut vatsatautia ja flunssaa ja vaikka mitä ja eilen just ajattelin tilata pitsat kotiin mutta sitten kuitenkin päädyin hakemaan pinaattilätyt kotimatkalla lääkärireissulta...

  VastaaPoista
 20. Kaunis ihminen on kaunis meikittäkin, kaunis koti on kaunis - kröhm - sotkuisenakin. :)

  VastaaPoista
 21. Anna: Haaste on kiertänyt ihan mukavasti. :)

  Kikka: Sinäpä sen sanoit! :)

  Kaylo: Thank you. :)

  Pirita: Niinpä, ja kiitos. :) Itsestä tuntuu ihan hullulta se ajatus, että joku kuvittelisi meillä tai kenellekään olevan aina siistiä. Eihän se ole elämääkään. :D

  Katja: Saavilla on kyllä kokoa. :D Mutta voitko uskoa, että siitä huolimatta se oli aika monta kertaa ihan liian pieni. ;)

  Ranskanpastilli: Täällä on tuo nuorimmainen sairastanut niin monta pöpöä tänä talvena, että taitaa olla vastustuskyky nollissa ja siksi tarttuu kaikki mahdollinen. :/

  Suvi: Pääsiäiseen riittää makoilu ja muutama makosa muna. Sitten lammasta ja hienoja jälkiruokia, kun on voimia taas. :) Paranemisia sinnekin!

  Liina: Kiitos, samoin sinne! :)

  Zri: Niinhän se on, välillä on sotkua enemmän ja välillä vähemmän, riippuen... oikeastaan kaikesta, elämästä. :)

  Suki: Kiitos! Kyllä on kuvissa tunnelma kohdillaan. :D

  Jenny: Pinaattilätytkin käy ihan hyvin pääsiäisateriaksi. :)
  Paranemisia!

  E: On. ;)
  VastaaPoista
 22. Meillä myös sujui pääsiäinen juuri tällä tyylillä, ämpärit vierellä...

  VastaaPoista
 23. Aivan miälenvikast mässyndeerust!

  VastaaPoista
 24. Mistä saa ostaa miälenvikast mässyndeerust? Pakko saada! :D

  VastaaPoista
 25. Fru Bullerby: Anteeksi hidas vastaus, ehkä oot kaupasta bongannutkin jo. Mutta vastaanpa nyt silti, että Samppa on peräsin Cittarista. :)

  VastaaPoista