1/23/2015

Pehmeet touhuu.
Ompelukone on kaivettu naftaliinista pitkästä aikaa. Pitkä aika on tietenkin laaja käsite, riippuu aivan sanojasta, mutta tällä suulla ja näillä sormilla kirjailtuna pitkäksi ajaksi luokitellaan lähes puoli vuotta kestänyt ompelematon aika ihmisen elämässä. Katsokaas, kun ei oikein ole natsannut ja silloin kun ei innosta, niin kannattaa tehdä jotain ihan muuta.

Niin iski ompeluinnostus kuitenkin tähän taloon tämän viikon aikana ja jos keittiöltä kysyttäisiin niin se vastaisi, että "ja sen kyllä huomaa". Emme kysy, koska olkoot levällään kankaat, langat ja riekaleet silloin, kun on tekemisen meininki! Ja siitä on oltava iloinen, että vihdoin meillä on niin iso pöytä, että konetta ei tarvitse olla raahaamassa pois jaloista joka välissä!

Päätin uhkarohkeasti ommella vaatetusta nuorimmaiselleni lötköistä kankaista, vaikka en saumuria omistakaan. Kireät housut on parasta jättää odottamaan sitä aikaa, kun ruikutan toveriltani saumuria lainaksi. Uskon kuitenkin, että yllänähtävän kaltaiset löysät mekot ja muut pysyvät koossa, vaikka ovatkin ihan vain ompelukoneella kasatut. Niin alkaa olla taas nelivuotiaan vaatekaappi sillä mallilla, että kehtaa kerhoon viedä ilman reikiä polvissa tai kyynärpäihin loppuvia hihoja. Jos kasvaa pituutta 10cm vuodessa, niin onko tuo nyt niin kumma, jos tuntuu, että kaapista loppuu vaatteet kesken?

Vaan nyt on sitten taas. Ompelukone kannetaan vanhalle tutulle paikalleen lepäämään hetkeksi. Pahasti kuitenkin tuntuu siltä, että tämä ei jää tähän...

32 kommenttia:

  1. Voi ihanuuksia! Olet kyllä inspiroiva :)

    VastaaPoista
  2. Norsis: Kiitos Terhi <3 Ei tunnu kyllä tällä hetkellä yhtään siltä, niin kauan ollut aivot jumisssa. ;)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kuvia ja VAATTEET, todella kauniita :) Ja tuo inspiraatio välittyy kyllä tänne mun näytölle asti :)
    Ihan mielenkiinnosta kyselen, onko nuo Ikean pöydän jalat jämäkät? Työpöydässä nuo jo onkin, tosin tämä pöytä on seinää vasten. Meillä on ruokapöytä kanssa suunnitteilla ja olen miettinyt näitä jalkoja siihen... Hayn Loopit on toinen vaihtoehto. Ja hei, tuo pöytä on herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jenni ja kiitos viestistä! :) Kyllä nuo jalat asiansa ajaa, oon vähän jopa yllättynyt että on niinkin jämäkät! Hetkuu tosin tietenkin, jos niin haluaa. :)

      Poista
  4. Ihania kankaita. Tuo ruutuasu on kyllä niin nams!

    VastaaPoista
  5. Mistä on tuo ihana kissakangas?

    VastaaPoista
  6. ihania kankaita-ei hme että tekee mieli ommella!

    VastaaPoista
  7. Miten taitavia tuotoksia!

    VastaaPoista
  8. Ihania vaatteita ja kankaita. Olet kyllä taitava jos pelkällä ompelukoneella ja harvoin tehden saat noin nättejä aikaan. Mistä on tuo ruutukangas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Ruutukangas on tilattu Pehemiältä. :)

      Poista
  9. Voi iiik!! Ompelisitko meillekin?! Ihan huippu upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mutta iiiik, en uskaltais. ;) Itseluottamus riittää omaan käyttöön tehdessä. :)

      Poista
  10. Voisin kehua vaatteita maasta taivaisiin, mut kysäsempä nyt vaan et mistä oot hankkinut noi hengarit? Oon ettiny vastaavia mut en oo kauheesti löytänyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen ostaneeni ne Haylta, kun oli alessa. :)

      Poista
  11. Vautsi! Mullakin ompeluinnostus odottelee taas vuoroaan, aika pitkään on mennytkin etten ole ommellut juuri mitään. Olen kyllä joustaviakin ommellut ompelukoneella, käytän vain niitä jousto-ompeleita, vaikka niiden kanssa meneekin ikä ja terveys (kun on niin hidasta siis). Uuteen huusholliin olen piirrättänyt itselleni työhuoneen, johon mahtuu niin pitkä pöytä, että siihen mahtuu sitten vierekkäin ompelukone, ja se saumuri jonka aion sitten hankkia. Nih! Ni sitte viimeistää surisee taas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli eka kerta kun uskaltauduin joustavia ompeleen, tiiä sitten miks se on tuntunut niin pelottavalta. Vähän haastavampaahan se toki on. :) No kyllä pitäs kunnon ompelupöytä ollakin ihan joka naisella!

      Poista
  12. Tuo ruutuasu on kyllä hieno! Itse olen yrittänyt elää ilman uusia kankaita, joten ei saisi katsoa tällaisia kuvia. Nuo Paapiin kolmiot on kyllä myös hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas oikein päätin, että nyt hamsteroin kankaita! En osaa jemmata, pitää päästä heti tekemään. :)

      Poista
  13. Moikka :)

    Kiitos taas niin niin ihanista hetkistä blogisi parissa. Olet kyllä todella taitavan luova ja osaava käsistäsi. Mielen kiinnosta haluaisin tietää että mistä löydät näitä kaavoja lastesi vaatteisiin, esim. noihin housuihin? Odotan innolla mitä keksit seuraavaksi :)

    T. Nuppu

    VastaaPoista
  14. Nuppu: Moi ja kiitos kannustavista sanoista <3 Näihin kaikkiin piirsin kaavat Ottobren kevät 1/2015 lehdestä, mutta suurinta osaa (esim. housut) on melko reilulla kädellä muokattu alkuperäisestä kaavasta. Venytelty ja vanuteltu siis suuntaan jos toiseen. :)

    VastaaPoista
  15. Voi, miten paljon ihanuuksia!!! Täälläkin on hurahtanut pitkä tovi ilman kunnollista ompeluinspistä. Joskohan se kevään myötä palaisi. Mä en kyllä tollaista tahtia saa valmista aikaiseksi edes sillä saumurilla.

    VastaaPoista
  16. Ihania vaatteita! :)

    VastaaPoista
  17. Karolina: Kiitos vinkistä, käynpä vilkasemassa! :)

    Anna: Kyllä se kevään myötä iskee, se on fakta! Kyllä noihin useampi päivä meni, ei niitä ihan tuosta vaan hurautettu. ;)

    Kati: Kiitos! :)

    VastaaPoista
  18. I love these clothes and your choice of fabric. It's perfect! Love, love, love. Nicole

    VastaaPoista
  19. Olet kyllä taitava käsistäsi,voi vaan ihailla😃 Jätin kommenttia mutta se ei tainut tulla perille. Olisin kysellyt verhosta joka kuvissa näkyy, onko Marimekon ja minkäniminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna ja kiitos kehuista! Verho on Marimekon, nimi Dadel. :)

      Poista