11/11/2011

Yksivuotias valmistautuu talveen.
Ulkona sataa vettä mutta viisaat miehet ja naiset ovat kertoneet, että tuolla jossain se talvi kuitenkin on tulossa.
Pari päivää sitten ajoin ojaan mutta samaisella reissulla tuon ojan viereisessä talossa opin neulomaan lettejä, kiitos siitä hyvälle opettajalle, joka itsekin on lievästi sanottuna puikossa neulomiseen. Päätin, että olisi aika vääntää elämän ensimmäinen villapaita, sillä neuletakkeja on tässä talossa nykyään vähintäänkin riittävästi. Ohje on omasta päästä ja tulos vähintäänkin sympaattinen mutta tytsy tykkää.

Meikämatami omaa muutaman itsensä kokoisen villapaidan ja karu totuus on se, että ne kutittaa. Tässä paidassa ei luulisi olevan sitä ongelmaa, sillä se ei ole täyttä villaa. Ainakin kädessä ja pipon muodossa se tuntuu mukavan pehmeältä. Olkapäälle pistin pari koristenappia muistisäännöksi.

Karvahatut on hommattu koko perheelle. Pakkasten tullessa voi tällä kylällä näkyä kylmää vastaan taisteleva lauma karvakoppakuoriaisia. Talvea odotellessa.

32 kommenttia:

Laura kirjoitti...

No tykkään! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Herttisen leijaa miten suloinen pieni! Karvakoppikset on ihania, minäkin muutun aina jälkeläisteni kera sellaisiksi kun näyttää mittari muutaman miinusta.

Kyl maar on villuripaita hieno, onko se sitä Kelo-lankaa? Entäs puikotuksen koko, jotain 6 luokkaa?

Kiitoksia pirskeästä päivän aloituksesta,

Taru

Virpi kirjoitti...

Voi miten herrainen neiti!<3
Ja villapaita,oooh!!

En muutes ole saanut aloitettua saati ostettua lankojakaan neuletakkiin.Ehkä viikon päästä saan sulta neuvoja?;)

kehrä kirjoitti...

Nätti neule! Täälläkin podetaan neuloosia. (Taitaa olla muotisana tuo neuloosi, kun siihen törmää nyt siellä ja täällä...)
Minä opettelin neulomaan lettejä edellisenä talvena. Helppoa oli, vaikka aina olin kuvitellut sen kamalan vaikeaksi.

Merja kirjoitti...

Palmikoissa ei ole tosiaan sinänsä mitään kauhean vaikeaa.. mutta onhan se melkoinen sählinki se puikkomäärä! Kiva villatakki, mallia on selvästi lahjottu jollain makialla ;)

Piksu kirjoitti...

Söpö paita ja söpö malli. :)

Henni kirjoitti...

Tosi suloinen tuli villapaidasta! Olet kerrassaan kehkeytynyt taitavaksi neulemestariksi :) Olette näemmä varustatuneet hyvin. Tulkoot siis talvi ja lumen valkeus!

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan sulla jotain ohjetta villahousuille? Olisi kiva pyöräyttää jotkut villalegginsit sitten kun saan nuo Rillatakit (2kpl) valmiiksi ;)
-Hilkka

Heljä kirjoitti...

Voi että toi teidän neiti on söpö!
Ja oot kyllä melko matami neulomaan! Mä oon aivan kädetön. En edes silmukoita osaa luoda.

sarah kirjoitti...

Aivan huikee suoritus...tuutsä opettaan paidan tekemisen mulle!?;)

NINNI kirjoitti...

Hieno on paita ja söötti on kaverikin! :) Kotinne taisi vilahtaa kakkosella tässä ilta pari sitten..? Tuo ohjelma aiheutti vilunväristyksiä ja pahoja unia ilmastointiputkissa lymyävistä möröistä :-( yäks.

Virpi kirjoitti...

Hih,siis ei herrainen vaan HERTTAINEN NEITI!:))

Rillirousku kirjoitti...

Laura: :)

Taru: Villuripaita kiittää. :) On Keloa ja on puikot kokoa 6. Tulee nopiaan!

Virpi: Kiitos! :) Otan yhen takin mukaan niin näet valmiista miten yksinkertanen se on tehdä, niin pääset alkuun. :)

Kehrä: Kyllä se neulominen näin talvea odotellessa maittaa. Letit näyttää huomattavasti haasteellisemmilta kuin on, nehän on ihan säälittävän helppoja! :)

Merja: Palmikkohan on oikeasti suorastaan hävettävän helppo tehdä! Suotta sitä on ujostellut viimeiset 26 vuotta. :) Mallia lahjottiin valmiiksi aukaistulla Dominolla. ;)

Piksu: Jag tackar. :)

Henni: Lähempi tarkastelu vie mestaruudet ihan muille areenoille mutta kyllä se itselle kelpaa. Seuraavassa paidassa tietäs taas pari kikkaa mitä ensimmäisessä ei hoksaa. :)

Hilkka: Ei löydy. Oon itekin koittanut ettiä tarpeeksi yksinkertasta ohjetta ei vaan tuu vastaan. Jos löydät jostain niin otetaan ilomielin vastaan täälläkin! :) Mutta teehän ensin ne r-takit. ;D

houtten: Kiitos! Tämäkin kädetön päätti tänä syksynä oppia, viime syksynä opettelin taas neulomaan oikeaa ja nurjaa. Hitaasti mutta varmasti. :)

Sarah: Tuun! ;)

Ninni: Vilahti se. Kieltämättä nuo kuvapätkät sai muutamankin vilunväristyksen aikaan. Että tuollaisten putkien läpi tässä on puoli vuotta hengitelty! Yök. Mutta nyt on puhasta! :)

Virpi: ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mistä nuo ihanat housut/legginssit on hankittu? Sellaiset täytyisi saada omalle pojalle=)

neitinomad kirjoitti...

Ihan sairaan hieno! Neuloitko pyöröneuleena kainaloihin saakka vai teitkö etu- ja takakappaleet erikseen? Mua ällöttää neulomisessa lähinnä se saumojen ompelu :) Nyt kun oon syksyn asustanut P-Irlannissa, päätin valloittaa noi palmikkoneuleet oikein urakalla. Se on varsin palkitsevaa, kun homma itsessään ei ole mitään tähtitiedettä ja lopputulos on näyttävä ja sitten siitä voi kaiken gloorian kääriä itselleen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos saanen udella, mistä ostat naperoiden trikoopöksyt tai vaatteita yleensäkin. Ovat niin kivoja neuletakkien ja villapuseroiden kanssa <3
Kivinen

kehrä kirjoitti...

Tuli muuten mieleen, et oot tainnu tyhjentää kauppojen lankahyllyistä okrankeltaiset langat... :D Prismat ja Cittarit oon kiertäny useampaan kertaan ja oon joutunu tyytymään muihin sävyihin. (no, ei nekään ihan huonoja ole! ;)

Hanna H kirjoitti...

Ihana yksivuotias <3 Ja ne palmikot, helppoja kun sen ymmärtää. Mä aina turvaudun youtuben neulontaohjeisiin kun joudun umpikujaan. Sieltä löytyy vaikka mitä!

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Tytsy sai legginsit lahjaksi kesällä, peräisin ovat Polarn o. Pyretistä. Jos ei tuota kuosia enää löydy niin jotain vastaavaa varmasti. :)

neitiomad: Nimenomaan! Näyttää huomattavasti haasteellisemmalta kuin onkaan. :) Tein tuon neljästä kappaleest. Varmasti tulis parempaa jälkeä tehdä pyöröpuikoilla koko pötkö, pitää ens kerralla testata niillä. Meneehän se noinkin mutta sivuille tulee kyllä ihan selkeät ompelujäljet. :)

Kivinen: Nuo on Polarn o. Pyretistä, sieltä on muutamat muutkin vaatteet. Ostan vaatteita sieltä missä sattuu silmää miellyttämään. KappAhlista, Lindexiltä, H&M:ltä, Mini Rodinilta yms. yleensä mutta kirppareilta myös varsin paljon. :)

kehrä: Ha, nyt syytät kuule ihan väärää puuta! :D Oon kans joutunu tekemään saman havainnon lähiaikoina ja hamstreennu lankoja pariinki otteeseen Keskiseltä. Että elä yhtään yritä siellä! ;D

Hanna: Kiitos vinkistä, enpä oo hokannukaan! Sieltä Käspaikasta oon tähän asti löytäny avun kun on ollu tarvetta. :) Yksivuotias kiittää kehuista!

Janne kirjoitti...

I looove your style!!!!!

And those knitted jackets your kids have, they're awesome <3

Ouna kirjoitti...

Ihana palmikkopaita!! Samoin kuin joku muukin, minäkin ihastuin legginseihin :).

Rillirousku kirjoitti...

Janne: Thank you! Love your style too! :)

Tasaraita: Kiitos! Legginsit on kyllä somat, kiitos naapurin tätille. :)

Silmäilijä kirjoitti...

Sait tunnustuksen. Löytyy täältä: http://sivusilmailya.blogspot.com/2011/11/tunnustus.html

eilen tein kirjoitti...

Tosi kaunis villapaita ja erityisen sievä neiti :)

KERRY kirjoitti...

Gorgeous!! Loooove the hat! :)

Rillirousku kirjoitti...

Silmäilijä: Kiitos tunnustuksesta! :)

eilen tein: He kiittävät. :)

Kerry: Thank you, I love it too! :)

BH kirjoitti...

Mää en kyllä kestä kun tuo BeeBeibe on niin ihana <3

Rillirousku kirjoitti...

BeeBeibe kiittää toista BeeBeibeä. ;)

Janne kirjoitti...

Toooo CUTE! And I looove all the clothes!

Rillirousku kirjoitti...

Janne: Thank you! :)

bybjor kirjoitti...

What a sweet picture!
Lovely colors and what a beautiful clothes and shoes!
I'm a big fan of your blog.
Is it a typical brand the shoes and the pair of trousers?
Lots of fun with the kids and your lovely work.

Bjør

Rillirousku kirjoitti...

bybjor: Thank you! I´m sorry but I don´t understand your question, I don´t speak english very well. :/ Thank you for your message, like your blog too! :)