8/31/2014

Arvonta on suoritettu ja voittaja tiedossa!



 eliisas 

"Äitini aina ihmettelee kun minulla ei ole käytössä talouspaperia, joten tässäpä nyt kerraksi!"

Onnea voittajalle!

Arvonta järjestetty yhteistyössä Lotuksen ja Vallilan kanssa

8/25/2014

Voi morjes!
Lauantaina körötin kohti Tamperetta autolla, joka ei ole kuunaan kantanut sisällään yhtä kaunista kuormaa. Kävi nimittäin niin, että Kanelimaan Hanna-Riikka kyseli, josko matkalaisen kyytiin mahtuisi asuntomessuille olleet teoksensa, eikä niitä näin ollen tarvitsisi lähteä erikseen hakemaan tai lähettelemään.

No morjes vaan, kyllähän se passas, koska näin kätevästi edes hetken sain pitää huomassani tuon kuoman kertakaikkiaan järettömän ihania maalauksia! Meikämartta on vähemmän salaisesti rakastanut Hanna-Riikan tuotoksia jo vuositolkulla, niin arvakkaapa vaan ratkesinko riemusta, kun taiteilija otti ja liipaisi kauniin paperin sisään pisaramaalauksensa kiitokseksi? No ratkesin.

Tänään erään karvaisen kaverin kanssa avasimme paketin ja huomasin taakse liitetyn toivotuksen. Voi morjes, sanois Hanna-Riikka näistä ylitsevuotavista sanoista. No morjes, sanon mää. Kyllä nyt kelpaa täyttää 30-vuotta!

8/22/2014

Donitsia pukkaa.
bObles-arvonta keräsi oikein mukavan osallistujajoukon, josta arvontakone tänään arpoi voittajaksi arvan nro 84. Onnettaren suosikki oli tällä kertaa

Blogger ainoa. 
"Vaaleanpunainen ois kiva meidän kohta kaksveelle!"

Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajalle! Rattosaa perjantaita kuomat!

Arvonta järjestetty yhteistyössä bOblesin kanssa

8/21/2014

Hyvin pyyhkii.
Lotuksen ja Vallilan yhteistyö kantaa jälleen hedelmää, kun markkinoille putkahti kesäkuun alussa uudet Lotus Emilia Design by Vallila-talouspyyhkeet.

"Lotus on yhteistyössä Vallilan kanssa tuonut suomalaisiin koteihin tyylikkään Vallila-designia edustavan talouspyyhkeen, jota koristaa Vallilan Muuan-kuosi. Kuosin on suunnitellut Tanja Orsjoki. Tämä on toinen yhteistyö Lotuksen ja Vallilan välillä, sillä viime vuonna yhteistyössä syntynyt talouspyyhe sai äärimmäisen lämpimän vastaanoton kuluttajien joukossa. Vallilalle ominainen rohkea, runsas ja yksityiskohtainen kuosi tuo kotikeittiöiden tärkeään apuriin kukkaloistoa, joka sointuu kauniisti niin kaupunkikodin kuin kesämökin sisustukseen."

Nyt on kuulkaa talouspaperi puhjennut kukkaan! Jos joku kuoma siellä miettii, että mitenhän talouspaperi sisustusblogiin mahtaa kuuluua, niin kuuluu! Kukkiva talouspaperi on arjen designia parhaimmillaan ja elämä kun sattuu aika paljon arkea olemaan, niin pieni piristys ei koskaan ole haitaksi! Tähän väliin on lainattava Remu Aaltosta, joka totesi Antiikkia, antiikkia-ohjelmassa oikein osuvasti näin: "Ne on pieniä asioita, mutta ne on suuria asioita". Ei kukkivalla talouspaperilla maailmanrauhaa tai huonoja yöunia pelasteta, mutta ruokailun aikana kolmatta kertaa pöydälle läikkyneet maidot se saattaa kuivata pikkuisen lempeämmissä merkeissä.

Arvonta! Haluatko voittaa itsellesi ylimmässä kuvassa näkyvän määrän Lotus Emilia Design by Vallila-talouspyyhkeitä sekä Vallilan keittiösetin? Jos olet sitä mieltä, että arjen kauneutta ei voi liikaa korostaa ja olet kova poika käyttämään talouspaperia, niin jätäppä puumerkkisi tämän postauksen kommenttilaatikkoon 28.8 mennessä! Voittaja huudetaan julki seuraavana päivänä.

Onnea arvontaan!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Arvonta järjestetty yhteistyössä Lotuksen ja Vallilan kanssa
Tänään ja syyskuussa.
Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä on tänään avautunut #SNAPSHOT-näyttely. 

"Koskaan aiemmin ihminen ei ole tuottanut yhtä paljon valokuvia ja saanut niille välittömästi niin suurta yleisöä kuin nyt. Koskaan aiemmin myöskään jokamiehen tai -naisen yksittäinen näppäys ei ole voinut saada aikaan yhtä suuria maailmapoliittisia vaikutuksia kuin nykyään. Valokuvien jakaminen on tänä päivänä yhtä tärkeää kuin niiden ottaminen.
Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista, selfieitä ja niiden historiaa unohtamatta."
Näyttely vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Takavuosina Suomen valokuvataiteen museossa rampanneen valokuvauksenopiskelijan on oikeastaan ihan pakko päästä katsomaan ja kokemaan näyttely! Onneksi aikaa on tammikuuhun asti. Erikoisen jännittäväksi näyttelyn tekee se, että pikkunen kirjani, jolla alkuvuonna osallistuin Ifolorin Vuoden kuvakirja-kilpailuun, on myös näyttelyssä nähtävillä! Siellä on meidän perheen tarina viime vuodesta isossa museossa ihan tuosta noin vaan, yksikseen ja kaiken kansan nähtävillä. Pikkunen hellyydenpuuskakin saattaa iskeä tähän väliin.
Syyskuussa järjestetään myös Sisustusbloggaajien myyjäiset ja kirpputori. Keväällä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma sai niin suuren suosion, että uusintakierros on otettava! Tällä kertaa isommissa tiloissa, jotte viime kertaiselta tungokselta vältyttäisiin. Kirpputorin ajan on avoinna myös kahvio, josta saa pientä makeaa ja suolaista purtavaa. Päivän päätteeksi Veturitalleilla pidetään lavatanssit klo 18.00 alkaen. 
Sen minä tiiän, että remontille uhrattu kesä saa nyt urakan valmistuttua jatkua syyskuun puoliväliin saakka - silloin lähtee nimittäin tämä perhe isollekirkolle viikonloppua viettämään! Tiedossa ainakin kirpputori, valokuvanäyttely ja Habitare. Ja ilta Linnanmäellä!

8/19/2014

Oiva.
Hermanni, Leopardi ja Sintra. Ensimmäinen muutti meille eilen ja loput kolme tänään. Eilen muuttanut matkasi taloon pahvilaatikossa ja tänään saapuneet pitkulaisessa muovipussissa. Kaikkia neljää yhdistää kuitenkin kaksi asiaa; mustavalkoisuus ja pehmeys.

Eilen oli oivallinen päivä hakea Oiva kotiin. Oiva syntyi Oivanpäivänä kesän alkupuolella ja koko kesä on odoteltu ja välillä käyty katselemassa, kuinka pikkumirri kasvaa ihan silmissä. Remontti alkaa olemaan ihan virallisesti voitettu, joten lemmikin ei tarvitse enää säikkyä poran jyrinää tai kärsiä viiksikarvoja valloittavasta remonttipölystä. Oiva tuli ja hurmasi jälkikasvun! Tällä hetkellä se vetelee hirsiä sohvalla kilpaa talon isännän kanssa, joten saattaa olla, että joku vähän vanhempikin on kääritty tassun ympärille. Meinaan, kun niin herttasesti rinnan päällä hyrrää sikeitä tuo pieni toveri.

Tänä päivänä saapuneet ovat keittiön Leopardi-matto*, olohuoneen Sintra-tyynynpäälliset* sekä makuuhuoneen Hermanni-matto*. Kaikki kolme ovat kotoisin Vallilasta ja kylläpä vaan tuovat mukavasti pehmeyttä tähän melko matottomaan ja varsin valkoiseen taloon!

Tänään on pikkukissaa juoksutettu uuden kaverin innolla siihen malliin, että päiväunet tulevat takuulla tarpeeseen. Enpä muuten muista kummankaan lapsen koskaan pompanneen sängystä niin nopeasti, kuin tänä aamuna!


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

8/18/2014

Kuvat: IKEA

Syksy jo saa, sähköpostilootani sen todistaa. Myös IKEAn uusi kuvasto on ilmestynyt, joskin selailu on vielä vaiheessa, kun huomion vei lokakuussa ilmestyvä RYSSBY-mallisto.

RYSSBY-malliston kauneus on omalla jykevällä tavallaan hurmaavaa, ja se linkittyy aikaan, jolloin esineet tehtiin käytettäviksi ja ratkaisemaan arjen tarpeita ja pulmia. Mallistoon tutustuessa syntyy tunne mukavalla tavalla tutusta mutta samaan aikaan täysin uudesta. Mallistossa näkyvät vahvasti sorvaustaito ja muut käsityöperinteet, ja tuotteiden vahva ja värikäs kuosimaailma on kukkien, lintujen ja geometristen muotojen täyttämä. RYSSBY edustaa kansanperinteiden inspiroimaa estetiikkaa, mikä tekee siitä samaan aikaan nykyhetkeen sopivan mutta samalla ajattoman. Kyseessä on erikoismallisto, joka on myynnissä rajoitetun ajan.

RYSSBY-mallisto syntyi suunnittelijayhteistyönä, jonka tavoitteena oli saattaa kansanperinteistä kumpuavat ideat moderniin elämänmenoon sopiviksi. Suunnittelijat vierailivat ihmisten kodeissa, museoissa ja perinnekylissä löytääkseen mallistolle tunnusomaisen ilmeen, jossa kuitenkin näkyisivät IKEA-tuotteille tyypillinen tietotaito ja oivaltava muotoilu. 

"Aitoja, kestävän kehityksen mukaisia, vahvoja ja luonnollisia. 
Näillä sanoilla kuivailisin RYSSBY-malliston tuotteisiin valikoituja 
materiaaleja.”
Nike Karlsson, suunnittelija

Täytyy todeta, että ihastuin! Historiaa ja vanhoja esineitä rakastava marjatta on erityisen ilahtanut tarinasta malliston takana. Jos jotain materiaa mallistosta haluaisin omistaa, niin ainakin haitarimallisen seinänaulakon, säilytyspenkin, kattovalaisimen ja varsinkin sinkitystä teräksestä tehdyt ja nahalla kruunatut säilytysarkut. Toimii!

8/15/2014

Aamukahvilla.
Yllä tunnelmointia parin aamun takaa. Perheen vanhempi mies oli lähtenyt töihin ja nuorempi kouluun. Talon nuorempi nainen kuorsasi vanhempiensa sängyssä lapsen untaan ja näin ollen torpan vanhempi nainen siemaili jättimotillista aamukahvia seuranaan vain kärpästen surina ja hiljakselleen jollottava radio.

Kärpäslätkä on aina hukassa, vaikka kuvassa muka onkin oikealla paikallaan. Lätkän osti armas kummitätini Turun Linnan putiikista viime syksynä muistoksi marjatalle. Kauheen moni kärpänen sillä onkin päässyt hengestään, joka on sinällään surullista, jos asiaa oikein alkaa ajattelemaan. Tappoväline.

Jo kesän alusta asti on meikämartalla ollut omistuksessaan tuo herttaisa keinutuoli, kun toveri malttoi luopua omastaan. Tyhjin käsin ei siihenkään taloon jääty, sillä tuon kuvassa näkyvän keinutuolin kaksi kaimaa jäi vielä toverin kotia koristamaan. Jonnin aikaa omistuksessa ollut herttaisa kapistus saatiin kuitenkin uuteen kotiin haettua vasta viime viikolla.

Keinutuoli! Siitä on haaveiltu pitkään ja hartaasti. Tuolista onkin jo viikon aikana tullut ihan suosikkipaikka. Mikä sen rentouttavampaa, kun hiljakseen keinutella menemään ja antaa radion luikutella taustalla omiaan? Pikkusta säätöä ja hoivaa tuo tuoli kaipaa, mutta siihen asti sopii tähän perheeseen paremmin kuin hyvin. Niin on sopivasti kulahtanut.
Pinkeinä bObleseihin.
Me ollaan! Tässä talossa on kuukauden päivät väännetty remonttia siihen malliin, että isännän työhousut ovat alkaneet elää ihan omaa elämäänsä. Aamulla keittelevät kahvit valmiiksi töihin lähtevälle, ennen kuin asettautuvat lähtöasentoon portaikon viereen. Illan jo hämärryttyä ne huokaisevat syvään, kun ovat jokapäiväisen työvuoronsa suorittaneet.

Pienen aasinsillan kautta pääsemme bObleseihin, jotka tulevat Tanskasta, tietenkin. bOblesien geometriset muodot ovat tarkoin harkittuja, sillä ne tekevät bObles-huonekaluista motoriikkaa kehittäviä. Lapsi voi esimerkiksi keinua, hyppiä, rullata tai tasapainoilla bObleseilla iästä ja taidoista riippuen samalla, kun kehon tuntemus ja lapsen motoriikka huomaamatta kehittyvät.

bObles-huonekalut on valmistettu turvallisesta ja kestävästä vaahtomuovista; myös niissä käytetty liima on myrkytöntä. Elimistöön joutuessaan niistä ei ole vaaraa pienellekään lapselle. Valikoima sisältää kymmeniä hauskoja esineitä huonekaluista tasapainoa kehittäviin sirkuskenkiin. bObleseihin voi törmätä jopa New Yorkin modernin taiteen museossa!


Tästä voi myös ladata bOblesin online-kuvaston, jossa lisää tietoa ja kuvia tuotteista.

Tässä taloudessa on asunut jo reilun puoli vuotta muutama Donitsi*, jotka ihan valehtelematta ovat saaneet nauttia suurempaa suosiota, kuin mikään muu lelu aiemmin tässä talossa! Ne ovat olleet mukana leikeissä hangessa, uimarannalla ja kaverin luona. Niillä on pyöritty, kiipeilty, tasapainoiltu, istuttu ja niistä on tapeltu. Kuvissa nähtäviä Donitseja ovat testanneet kuukausien saatossa 1-8 - vuotiaat lapset ja kaikki ovat keksineet niille ihan omanlaisensa käyttötarkoituksen. Suosittelen ihan vilpittömän tyytyväisenä kyseisiä pallukoita! 
Lisäksi saimme testaukseen muutaman muunkin bOblesin tuotteen, elefantin, madon ja kilpikonnan, joista syntyikin monen tunnin leikit takapihalle. Myös nämä huonekalut/lelut ovat nauttineet suosiota monen ikäisten, omien ja kavereitten lasten keskuudessa.

Pitkästä aikaa ARVONTA! Voita oma Donitsi. Kerroppa minkä värinen Donitsi olisi just teidän kotiin sopiva ja kuka pallukalla pääsisi temppuilemaan! Kommentoimalla olet mukana arvonnassa, johon voi osallistua 21.8 iltaan saakka. Voittaja ilmoitetaan seuraavana päivänä!

Onnea arvontaan!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! KIITOS OSALLISTUNEILLE!


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta
  Muut tuotteet testissä ja kuvauslainassa

Arvonta järjestetty yhteistyössä bOblesin kanssa

8/12/2014

Kuvat: Ellos

Tänään kaivelin mainoksia pursuavasta postilaatikosta mukavan yllätyksen, Elloksen syksyn kuvaston. Ei tainnut tietää tyttö pari vuotta sitten, että tuosta mainitusta läpyskästä tulee niin odotettu! Ja jälleen on todettava, että kannatti odottaa. Jos olisin rikas ja kaikkea tarvisin, niin ei taitaisi olla yhtäkään aukeamaa kuvastossa, johon ei vähintään yhtä ruksia merkittäisi.

Vaikka toisaalta ei tarvitse olla kovinkaan rikas, jos meinaisi saada vaikkapa tämän  komean kynttilänjalan tai tyylikkään herttasen monitoimisäilyttimen. Tämä mattokin on aika ihana!

Myönnän, etten luultavasti tähän elämäntilanteeseen ja remonttikaaokseen aio ostaa enää yhtäkään uutta tavaraa, vaikka olisivat kuinka nättejä. Mutta kukaan ei estä haaveilemasta!

Ps. Elloksen sivuilla näytti olevan myös kilpailu, jossa haastetaan rakentamaan omat suosikit kollaasiksi. Voittajalle tiedossa tuotepaketti syyskotia piristämään!


Postaus sisältää mainoslinkkejä