3/31/2014

Oi Paketin! kanssa järjestetty Anny Who-posteriarvonta päättyi jo päiviä sitten ja voittaja ilmoitetaan juuri ja nyt!

Arvontakone oli tällä kertaa suosiollinen arvalle numero 90. Tuon numeron takaa löytyi



Liisa Saarela
"Aakkosprintti tänne, kiitos! Ihana juliste."

Onnea voittajalle! Voittaja hihkaiskoot osoitetietonsa kotipalapeli ( at ) gmail . com, niin toimitan tiedot eteenpäin. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Arvonta järjestetty yhteistyössä Oi Paketin! kanssa

3/28/2014

Rakkautta ensisilmäyksellä.
Tänään menin kierrätyskeskukseen hamsteroimaan lisää ompelumateriaalia. Eilen kävi niin, että tätä tekstiä kirjoittava henkilö sai uuden lempinimen kannettavakseen. Tuo uusi hellittelynimi on Ompelukone ja todettava on, että tuo mainittu asia kertoo aika paljon siitä, mitä tässä talossa on viime viikot tehty. Melkeinpä aamusta iltaan.

No mutta, palataanpa asiaan. Menin siis kierrätyskeskukseen hamsteroimaan ompelutarvikkeita, kun kuulin astiahyllyltä vaimeaa kuiskutusta. Ja siellä ne oli, kaksi aivan kertakaikkiaan kaunista soppakulhoa! Mää vaan sanon, että kun tuosta kukkasesta kaunokaisesta soppaa ääntä kohti kauhoo, niin ei voi elämä näyttää takapuoltansa juuri sillä hetkellä! On oltava hyvä fiilis pelkän kauniin lautasen olemassaolon ansiosta.

Tehän tiiätte, että tämän talon emäntä on ennenkin bongaillut sinivalkoisia lautasia kirpputoreilta, joten epämääräinen kokoelma alkaa olla jo hyvällä mallilla. Lautasten tulee täyttää kolme kriteeriä: valkoinen, sininen ja Arabia. Joku roti kun on pistettävä, ettei lautasmania herkeä aivan holtittomaksi.

Kukkasten lautasten vieressä huuteli kuitenkin myös kaksi aivan herkkistä vaaleanpunaista pikkulautasta, jotka tällä kertaa pääsivät mukaan ihan vain siksi, kun olivat niin kotona odottavan maljakon värisiä. Näin viimeiseksi lauseeksi on siis todettava, että niin sitä vaan tiukkakin kansalainen lipsuu päätöksistään kauniin astian edessä. Eikä edes kadu.

3/26/2014

Vohvelikestit.
"Haluatteko järjestää juhlat?", kysyi Noora, eikä paljon tarvitse miettiä, mitä meiltä vastattiin. Niinpä tänään vietettiin vohvelisia kemuja. Pyydettiin paikalle kuusi tärkeää ystävää ja niiden yhtä tärkeät maamot, syötiin vohveleita, juotiin mehua ja leikittiin hiki päässä. 

Elämässä on aivan liian vähän juhlia. Ei juhlaan suurta aihetta tarvita. Ei tarvitse olla syntymäpäivä, nimipäivä, rippipäivä, hääpäivä, kihlapäivä, joulupäivä tai valmistujaispäivä. Aina on hyvä syy järjestää pienet kemut! Tänään oli justiinsa ihan täydellisen hyvä keskiviikko pitää juhlat vaikkapa auringon ja ystävyyden kunniaksi.

"Pop up kemut on uusi suomalainen juhlakauppa, joka tekee juhlimisesta helppoa ja hauskaa. Täältä löydät persoonalliset, suomalaisten suunnittelijoiden tekemät juhlateemat ja kauneimmat juhlatuotteet. Inspiroidu väreistä, teemoista ja kauniista paperituotteista."

Postiin kolahti viime viikolla paksu kirjekuori, josta löytyi kansio. Kansion sisältä löytyi kutsukortit, materiaalit viirinauhoihin, tarrat ja muut paperituotteet, joita kemuilla tarvitaan. Lisäksi kuoresta löytyi tarjottavia lukuunottamatta kaikki tarvittava kahdeksan hengen juhliin. Astiat, aterimet, ilmapallot, lahjapussit, lautasliinat ja pillit. Lisäksi kansiosta löytyi juhlien kannalta se tärkein kehotus: Muistakaa nauttia!

Tänään lähdettiin heti aamusta kauppaan ostamaan pari pussia popcornia, kananmunia, voita, kermaa, maitoa ja paria sorttia irtokarkkia. Muuta ei tarvittu, sitten laitettiin kemut pystyyn.

Pop up kemujen sivuilta löytyy yli kymmenen toinen toistaan ihanampaa teemaa, joilla saa juhlat pystyyn ennätyshelposti. Tärkeintä juhlissa kun on kuitenkin se, että kaikilla on hyvä ja mukava olla. Viettää aikaa tärkeässä seurassa. Ja juuri siksi minä suorastaan rakastan Pop up kemuja!


Postaus tuotettu yhteistyössä Pop up kemujen kanssa

3/25/2014

Liukuhattuja.
Iski kamala vimma kokeilla liukuvärjättyjä lippahattuja, joten olihan niitä testattava. Nopeammin väännettävän lätsänkin voisi tietenkin päähänsä iskeä, sillä näissä kyseissä versioissa on tekemistä useammaksikin tunniksi.

Ensin kaivettiin kaapista vanhoja kangaskasseja, jotka eivät olleet pitkään aikaan päässeet ulkoilemaan ja olivat täten siis silkkaa kaapintäytettä. Kassista leikattiin hihnat pois ja saumat aukaistiin. Sitten sudittiin isolla pensselillä maalia kankaalle ja kovasti tavoiteltiin liukuvärjättyä fiilinkiä. Sitten odoteltiin pitkähkö tovi, että maali kuivui. 

Tämän jälkeen väri silitettiin kiinni kankaaseen ja leikattiin kappaleet. Ommeltiin hattu, lippa ja vuori ja sen jälkeen tupsu. Tupsuun kaivettiin täytettä hajonneesta tyynystä ja harsittiin tupsu kiinni hattuun.

Ja näin on liukuvärihattukin testattu ja oikein nätiksi todettu! Ikkunanpesu odottaa, millähän sitä seuraavaksi välttelisi?


Paita saatu blogiyhteistyön kautta Mainiolta
Aurinkoista huomenta!
Eskarilainen kömpi tänään sängystä ennätysaikaisin, kun "tuolla huoneessa on niin kuuma, ettei mulla oo koko mun elämässä ollu näin hiki!" Kaverin huoneesta puuttuu verhot ja aurinko porottaa aamusta suoraan tuon mainitun heppulin sänkyyn. Yhdessä todettiin, että verhot hankitaan mutta myös se, että ajatella miten hienoa saada pitkän ja pimeän jälkeen herätä siihen, kun aurinko paistaa sänkyyn!

Tänään on silmäpussipäivästä huolimatta ilmeisen hyvä päivä siis. Siitä huolimatta, että marjatta ajatteli repäistä ja pestä useammankin ikkunan ihan vain huomisia vohvelikestejä ajatellen. Sitä ennen tosin tehdään vähän töitä ja viikataan aimo läjä pyykkiä.

Muistetaanhan kaverit, että otetaan kaikki ilo irti valosta ja auringosta! Jos ei muuten, niin ainahan voi pestä vaikka niitä ikkunoita. Tai sitten ihan vaan olla, maata valossa ja hikoilla!

3/24/2014

Kissa on pehmeä, niin minäkin.
Keväthän se pehmeäksi tekee, pään ainakin. Tänään poimittiin nipullinen pajunkissoja, jotka pääsivät kissaruukkuun* köökkiä piristämään.

Ehdottomaksi lempikukaksi on noussut viime vuosina tuo kaunokainen, joka toisessa ruukussa siinä niin sorjan keväisenä ja pinkkinä kuikkii. Kovin hempeältä näyttää muutenkin keittiön yleisilme tähän aikaan vuodesta. Polkka Jam for House jos joku tuo keväisen mielen. Älyttömän herkkis ja ihana pöytäliina* pääsi keittiöön verhoksi ja passaakin tuota tointa toimittamaan mitä loistavimmin.

Kevät on ihana! Oranssinen maalausta odottava pyöreä pöytä sai väliaikaisesti päälleensä mustavalkoista, kun parin päivän päästä vietetään lasten vohvelikemuja. Sen jälkeen heilukoot pensseli ja muuttukoot tuo pyöryläinen hieman neutraalimpaan ulkoasuun.

Aurinko paistaa. Retkikelit!


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

3/20/2014

Sukat makkaralla ja kuraa kengässä.
Eteisessä on kevät, vaikka mittari näyttää tällä hetkellä yli kymmentä pakkasastetta ja lunta on enemmän kuin koko talvena tähän asti yhteensä. Keväisemmän takinkin ehti marjatta hommata lämpimistä ilmoista intoutuneena eikä takaisin talvitakkiin vaihdeta, vaikka kuinka palelisi! Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, joten nokka tukkoisena kahlaa hän nykyään lumisohjossa. Pää on jos tyhmä, niin myös keväinen, joten tasoissa mennään. Onneksi hartaassa käytössä olleet ja kuraakin päällensä saaneet huopasupikkaat tasapainottavat tilannetta hieman, eikä pakkanen pääse heittämään marjattaa ihan niskalenkillä sängynpohjalle kuitenkaan.

Eteiseen saatiin vihdoin uusi ja sopivan kokoinen matto, kun toveri luopui vanhastaan. Mukavasti tuo eloisuutta tilaan ja eriparisuus ryijymaton kanssa on jotenkin hauska. 

Kevät saapui eteiseen myös hempeinä väreinä, kun Oi Paketti! muisti postilaatikkoamme uuden printin muodossa. Puketista kuoriutui Anny Whon kaunokainen ABC-printti*, jolle meikämartta menetti sydämensä ihan kertalaakista. 

Jos teikäläisenkin eteinen tai kotopaikan muu kolkka kaipaa kevättä rinnukseensa, niin hihkaistakoot näin käyntiin ARVONTA, jossa voittaja saa valita itselleen suosikkinsa Anny Whon printeistä! Osallistua voi aina torstain 27.3 iltaan saakka. Onnea arvontaan!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta
  Arvonta järjestetty yhteistyössä Oi Paketin! kanssa

3/19/2014

No nyt on pipoja.
Sanottasko osimoilleen näin, että ei paljon päätä palele! Tuli pipoa meinaan siinä määrin runsaasti, että osa matkaa kirpputoripöytään, jos vaikka joku muukin tahtoisi otsaansa Täysikuun, Rusettipupun tai Legorobotin.

Kansalaisopiston kurssilla valmistui painoseulaa useampikin kappale. Tärkeimmät niistä on tietenkin jälkikasvun paperille piirtämät ja maamonsa seulalle valottamat herttasuudet, joita näkyykin tässä talossa nykyään useammassakin paikassa. Kolmevuotiaan piirtämä Rusettipupu löytyy niin tyynystä, mekosta kuin pipostakin. Eskarilaisen taituroima Legorobotti on päätynyt ainakin eväskassiin, tyynyyn ja pipoon.

Asia on sillä tavalla, että on eri maukasta tallata menemään elämänpolkua, kun on ihan omin käsin piirretty pipo päässä! 

3/18/2014

Nyt sen saa hihkaista ääneen! Nimittäin justiinsa sen, että 5.4 järjestetään Helsingissä Torikortteleissa parinkymmenen sisustusbloggaajan voimin kirpputori, jossa myynnissä käytettyä, uutta ja itse tehtyäkin. Vihjaistakoot, että meikämarjatan pöydässä on myynnissä ainakin Täysikuu-kasseja, ite painettuja pipoja eikä tietenkään sovi unohtaa mekkoja. Myös kiertoon menevää käytössä ollutta tavaraa löytyy melkoiset läjät. Pistäkäätte tekin kalenteriin ylös tuo päivä, marjatta ei ainakaan malttaisi enää odottaa!

Meikämartan lisäksi myymässä on monta muuta mukavaa toveria:


Diagnoosi sisustusmania www.diagnoosisisustusmania.blogspot.fi
No home without you www.nohomewithoutyou.blogspot.fi
Pinjacolada www.pinjacolada.com
Vihreä talo www.vihreatalo.com


Tarkemmat osoitetiedot löydät tapahtuman Facebook sivulta. Tulossa on varmasti mukava päivä, joten kaikki mukaan!

3/17/2014

BObles-arvonta on suoritettu, kiitos osallistuneille!

Donitsit ovat tässä talossa edelleen enemmän kuin kova sana. Rehellisesti sanottuna harva lelu on tuottanut näin pitkän aikaa jokapäiväistä iloa, sillä kovin monesti uusi lelu unohtuu päivän tai kahden jälkeen pitkäksikin aikaa. Donitsit ovat matkanneet auton peräkontissa jo useampaankin kyläpaikkaan ja ovat aina yhtä suuren ilon (ja kinastelun) kohde. Ja niinhän se menee, että kun jälkikasvu tykkää, niin marjattakin tykkää!

Arpakone arpoi tällä kertaa voittajaksi arvan nro 3. Onnekas voittaja on

Maya (jolla muuten oikein kotoisa blogikin, kurkatkaapa!)
"Onpa upeita! Kivojen eläinhahmojen sijaan valitsisin minäkin donitsin, mustakeltaisena, lahjaksi pian kaksi vuotta täyttävälle urhealle siskonpojalleni."

Onnea Maya! Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. 

Kiitos osallistuneille ja muistakaapa, että koskaan ei ole niin huono päivä, etteikö sitä kuperkeikka piristäisi!

Arvonta järjestetty yhteistyössä Geffer Groupin ja bOblesin kanssa

3/14/2014

Niin lähtivät. Lensivät muuttolintujen lailla lämpimiin maihin.
Tänään heräsin siihen, kun aurinko puski sälekaihdinten välistä ihan väkisin sisään huoneeseen. Eilenkin heräsin samanmoiseen ilmiöön, se tuntuu ihmeelliseltä!

Yksi yö sitten oli myös siinä määrin lämpöasteita, että marjatta parkkeerasi itsensä kutimien kera terassin hämähäkkikeinuun. Neuloi epämääräisen muotoisia kuvioita, jotka tulevat toivottavasti monenkin uuden ihmisen jalkoja lämmittämään. Nämä tossut lähtevät huhtikuun alussa Helsinkiin, jossa järjestetään sisustusbloggaajien kirpputori. Siitä lisää infoa seuraa myöhemmin.

Eilen oli lämmin. Terassilla tarkeni ohuella takilla ja lapset hakivat varastosta uimapatjoja, ottivat aurinkoa ja fiilistelivät. Tuntui ihan oikeasti melkein kesältä! Tänään paistaa aurinko, mutta tuulee niin, että käsilaukusta saa pitää kiinni kaksin käsin. Terassille unohtuneet uimapatjat ottivat siivet alleen ja lähtivät tuulen mukana talvehtimaan lämpimiin maihin.